Sonepar overtreffer kundenes forventninger med miljørapport via Softlogs

Våren 2022 lanserte Softlogs sin nye modul – miljørapportering. Denne modulen har blitt populær blant kundene siden de sparer tid og får bedre presisjon på miljørapportering.

Sonepar har vært kunde av Softlogs i syv år og er en av de kundene som har tatt i bruk denne modulen.

– Med denne løsningen kan vi nå rapportere vårt klimaavtrykk ned på ordrenivå Noe som betyr at vi kan sammenstille klimaavtrykket for våre kunder. Som leverandør så er det mye krav som kommer på dette området og det føles betryggende å kunne tilby dette til våre kunder. Vi jobber nå med å fremvise simulert utslipp på forhånd i vår nettportal, slik at kunden ved bestilling selv kan påvirke sitt avtrykk – sier Harald Hansen Logistikk Direktør i Sonepar Norge AS .

Klimarapporteringen fra Softlogs er basert på GLEC Rammeverket (Global Logistics Emissions Council Framework). Dette betyr at man kan beregne klimaavtrykket på transportleddet uten å samle inn data fra sine transportører, selv på multimodal transport. Man kan fortløpende monitorere og følge trender for å se om tiltakene har ønsket effekt. På denne måten har vi et komplett bilde av periodens utslippstall.

– Med økt fokus og krav fra kunder og kundens kunde er dette en modul som har blitt svært populær hos våre kunder og vi håper å kunne hjelpe flere med å visualisere klimaavtrykket på frakten i tiden fremover – sier Jon Arild Ludvigsen, Daglig leder i Softlogs.

Er du nysgjerrig på miljørapportering og hvordan dere kan ta i bruk dette i bedriften deres? Torsdagen den 28 september 13.00-13.20 holder Softlogs et gratis webbinar med temaet miljørapportering.

Påmelding til webinar her

Om Sonepar Norge AS
Sonepar Norge er en del av Sonepar gruppen, som er verdens ledende grossistkonsern for elektromateriell med mer enn 145 selskap i 48 land spredd over 5 kontinenter, 42.000 ansatte og en omsetning på 30 milliarder euro i 2021. I Norge er de 150 ansatte med sterke tradisjoner, har et moderne og automatisert logistikksenter i Drammen med et omfattende sortiment. Landsdekkende distribusjon og 13 salgsavdelinger. 

Hva våre kunder sier

«Bedre fraktavtaler og en nøyaktig fakturakontroll som gir rask oversikt er viktig for oss. Dessuten gir systemet oss full kontroll og en trygghet på at ting er rett, og det gjør at vi sparer mye, både tid og økonomi.»
«Prosesser som før tok timer, er nå gjort med et klikk.»
«Felleskjøpet valgte FIM - Freight Invoice Management fra softlogs, bedre kontroll, raskere kostnadskontering og rapportering er viktige funksjoner.»
«Softlogs er like mye et finans- som et logistikksystem, det har tatt oss fra fakturakontroll til full finansiell oversikt.»
«Med softlogs på laget snakker vi om millionbesparelser.»
«Jeg vet ikke om noen aktør som er i nærheten av å levere det softlogs leverer.»